Nieuws

13 november 2018

Op vrijdag 23 november 2018 organiseert stichting DOET in samenwerking met Fruitcafé De Helpende Hand het evenement hondensnacks bakken voor buurtbewoners uit de Wijert en omstreken. Van 14:00 tot 16:00 uur worden er snacks gebakken. U hoeft niks mee te nemen, alle ingrediënten en spullen voor het bakken zijn geregeld.

 

We vragen een kleine bijdrage van 3,25 euro voor de ingrediënten. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: dennis@fruitcafe.nl of door te bellen met 06-1715 0041. Of kom gewoon langs in het Fruitcafé en vraag naar Dennis.

Er zijn maximaal zes plaatsen beschikbaar dus vol = vol!

Het belooft een hele leuke middag te worden!!!

Waar: Fruitcafé, De Helpende Hand

Werumeus Buningstraat 20

Groningen23 oktober 2018

Vanaf heden zijn wij op zaterdag gesloten. Met uitzondering van speciale activiteiten of op afspraak voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of een workshop.27 september 2018

Vanaf nu te koop! Een heerlijke verse kop Oma’s Soep van de dag. 1 kop € 2,00


13 september 2018

Start Oma’s Soep

Vandaag zijn wij in het Fruitcafé gestart met Oma’s Soep! Oma’s Soep is een initiatief waar studenten samen met ouderen een heerlijke oma soep gaan maken. De groentes voor de soep zijn producten die we gedoneerd krijgen van markthandelaren die dat over hebben. Met deze activiteit gaan we voedselverspilling & eenzaamheid tegen. Want we halen ouderen uit hun huis en bieden ze een fantastisch uitjel

Vandaag was de kick-off van Oma’s Soep! Kent of bent u een oma of opa en wilt u dolgraag meedoen of hen mee laten doen met soep te maken? Schroom dan niet en meld u bij ons aan! Elke laatste donderdag van de maand mag u mee doen!

En omdat we de groentes van de markt krijgen is deze activiteit volledig gratis!

Kijk in onze agenda voor alle data! http://www.fruitcafe.nl/agenda/

Neem voor meer informatie of opgaaf gerust contact met ons op. Mail naar: dennis@fruitcafe.nl of bel naar: 06 1715 0041 (vraag naar Dennis) of loop gewoon bij ons binnen in de (Werumeus Buningstraat 20)13 juli 2018

Geslaagde buurtmarkt De Wijert

Fruitcafé De Helpende Hand bestaat 1 jaar, en dat hebben we gevierd met een gezellige buurtmarkt voor en met de buurt. Prachtig weer was het op 11 juli, en wat een gezelligheid voor de deur van het Fruitcafé en de andere ondernemers.

Samen met pizzeria Palermo, Kapsalon De Wijert, Terts & Toets en Lentis Leefstijl hebben we deze markt voor de buurt opgezet. We hebben bewoners uitgenodigd met hun creaties te komen en er was een kleine rommelmarkt. Tussen 13:00 & 17:00 hebben we heel wat bezoekers gehad die langs kwamen te buurten en te genieten van al het leuks dat de markt bood.

Wat ons betreft organiseren we dit vaker voor en vooral met de wijk!6 juli 2018

Verse kersen (nieuwe oogst)

Ze zijn weer bij ons te koop, verse kersen van Oudebosch! Komt u een bakje kopen?29 juni 2018

Uitje Oudebosch

Op donderdag 28 juli heeft Fruitcafé De Helpende Hand een uitje naar Oudebosch georganiseerd. Met een busje van Terra MBO heeft het Fruitcafé 8 ouderen uit de wijk meegenomen naar fruitteeltbedrijf Oudebosh.

Rond 14:30 vertrok het busje richting Niehove waar de deelnemers werden ontvangen met koffie en appelgebak, en daarna was er een rondleiding over de boomgaard en werd er verteld over de geschiedenis van het bedrijf en alle soorten fruit die Oudebosch kweekt.

De deelnemers waren zichtbaar aan het genieten van al het moois wat het Fruitcafé deze mensen aanbood, prachtig om te zien dat we de mensen zo blij konden maken. Het Fruitcafé organiseert veel leuke activiteiten, en ook voor de oudere doelgroep gaan we vaker leuke dingen organiseren.

Dit uitje werd mede mogelijk gemaakt door Wijkdeal De Wijert.


Weggeefboekenkast

Vanaf heden staat er in Fruitcafé De Helpende Hand een weggeefboekenkast. Hier mag u gratis boeken uit pakken en uiteraard ook boeken in terugzetten.

Kom bij ons lans om te kijken of er voor u wat tussenzit.
26 juni 2018

Buurtmarkt De Wijert

Op woensdag 11 juli organiseren Fruitcafé De Helpende Hand, Palermo, Lentis Leefstijl, Kapsalon De Wijert en Terts & Toets samen een gezellige buurtmarkt! De markt vind plaats van 13:00 tot 17:00 op het pleintje voor de winkels aan de Werumeus Buningstraat. (Op de hoek Couperusstraat zijstraat Vondellaan).

Wat is er onder andere te doen? De hiervoor genoemde deelnemers staan en met hun producten en / of diensten, er zijn buurtbewoners met eigen creaties, een springkussen, muziek op een open podium en kom met je kleedje en spullen die je wilt verkopen naar de rommelmarkt.

Voor de rommelmarkt of het open podium je graag even opgeven bij Dennis Broekema van Fruitcafé De Helpende Hand. Dit kan door te mailen naar: dennis@fruitcafe.nl of bellen met: 06-1715 0041, je mag natuurlijk ook gewoon bij ons langskomen in het Fruitcafé, ons adres is: Werumeus Buningstraat 20.

Tot 11 juli!


20 juni 2018

Even voorstellen:

Dit is Jan Dijkstra, Jan is onze nieuwe collega. Gewapend met een schroevendraaier mag Jan graag klussen. Heeft u een kleine klus kom dan bij ons langs en dan gaan we kijken of Jan uw helpende hand kan zijn!6 juni 2018

Mee met het Fruitcafé!

Op 28 juni en 5 juli gaan we de wijk uit en de provincie in. Fruitcafé De Helpende Hand organiseert voor ouderen uit de buurt een dagje weg naar fruitteeltbedrijf Oudebosch in Niehove.

De kosten zijn € 5,00 euro per persoon en u kunt op deze 2 dagen van 14:00 tot 17:00 eruit. U krijgt 3 koffie of thee en heerlijk vers appelgebak met de appels van Oudebosch!

Opgeven voor 25 juni bij Dennis Broekema. Dit kan bij ons in de winkel of door een mailtje te sturen naar: dennis@fruitcafe.nl of bel naar: 06 1715 0041.

Gaat u mee?22 mei 2018

Heeft u houdbare producten in de kast liggen die nog niet over de datum zijn? Breng ze dan vanaf nu bij ons in het Fruitcafé langs voor de klanten van de Voedselbank Stad Groningen. Wij zijn vanaf heden een inzamelpunt voor de voedselbank en haar klanten. Zie hier een voorbeeld van producten waar de voedselbank behoefte aan heeft.18 mei 2018

Frisse vrolijke lentebloemetjes nu te koop voor weinig! Kom nu langs bij Fruitcafé De Helpende Hand! Al te koop vanaf € 1,00 per plantje en op = op!

25 april 2018

ACTIE!

Bij aanschaf van minimaal €5,00 aan groente en/of fruit GRATIS een Japanse Wijnbes inclusief verzorg instructie!
Leuk voor in de tuin, ze kunnen nu de (tuin)grond in!

Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt.


20 april 2018

 Oma’s soep & 3G kookworkshop van start!

Gisteren hebben wij voor het eerst met ouderen en kids samen soep gemaakt en opgegeten. En dat was erg geslaagd! We hebben heerlijk verse groentesoep gemaakt, er is nog wat over dus voor slechts € 1,- kunt u een heerlijke kop soep bij ons krijgen op = op!

En ook gister is de eerste 3G kookworkshop voor klanten van de voedselbank gestart. Met een groepje hebben we een heerlijke voedzame en gezonde maaltijd gemaakt en deze daarna gezellig samen opgegeten. Beide activiteiten gaan door in ons gezellige Fruitcafé!


31 maart 2018

We zoeken senioren die Oma’s soep kunnen & willen maken!

We willen met een groepje oudere bewoners graag een gezellige activiteit opstarten waar het maken en opeten van soep centraal staat. Soep is lekker en gezond, maar een hele pan maken voor jezelf doe je niet zo snel. Maar wat is er nou leuker dan het samen te maken en daarna samen op te eten. Doet u mee?

Zodra we 3 of 4 deelnemers hebben gaan we samen een datum en tijd afspreken wanneer iedereen kan. De kosten voor deze activiteit zijn alleen de ingrediënten van de soep. Dus veel hoeft Oma’s soep niet te kosten.

Kijk voor opgaaf op: www.fruitcafe.nl/oma-soep/


23 maart 2018

Agenda

Sinds vandaag hebben wij een agenda op onze website staan. Hier kunt u al onze activiteiten in vinden en ook andere zaken. Zoals wanneer we extra gesloten zijn met bijvoorbeeld feestdagen. De agenda vind u hier: www.fruitcafe.nl/agenda


21 maart 2018

Heel De Wijert Bakt Proeverij

Op vrijdag 6 april tussen 16:00 & 17:30 nodigen wij u van harte uit tijdens de proeverij van Heel De Wijert Bakt!

U kunt dan GRATIS proeven wat er onder andere gebakken kan worden tijdens Heel De Wijert Bakt! En uiteraard kunt u zichzelf dan opgeven om mee te doen met Heel De Wijert Bakt!

Ook bieden wij u uiteraard de mogelijkheid om kennis te maken met Fruitcafé De Helpende Hand en alle andere activiteiten die wij willen gaan starten.

Komt u proeven?


16 maart 2018

Gezond eetcafé in het Fruitcafé

Veel mensen hebben last van bepaalde allergieën in hun voeding. Denk aan lactose allergie, gluten allergie, koolhydraatarm en/of vegetarische wensen. Ina de Vries een bewoonster uit De Wijert, zou graag eens met een groepje bewoners willen brainstormen over de mogelijkheden voor het maken van een gezonde & allergie vrije maaltijd om dit gezellig samen te nuttigen in het Fruitcafé.

Wil jij met ons meedenken of we zo’n gezellig eetcafé kunnen starten in het Fruitcafé? Ook zijn we nieuwsgierig of er meer mensen zijn in de buurt die dit leuk vinden.

Wat we leuk zouden vinden als we samen met een klein groepje bewoners uit de buurt low budget lekker voor en door kunnen koken. En waar rekening wordt gehouden met de gezonde wensen. Doe jij mee?

Bij interesse stuur gerust een mailtje naar: dennis@fruitcafe.nl of bel: 06-1715 0041 (vraag naar Dennis). Maar gewoon binnenlopen in Fruitcafé mag natuurlijk ook. (Werumeus Buningstraat 20)


15 maart 2018

(Hobby) Kok(s) gezocht!

Binnenkort starten wij met de 3G kookworkshop! Tijdens deze activiteit gaan we Gezond, Goedkoop & Gemakkelijk koken met klanten van de Voedselbank Stad Groningen. Klanten van de voedselbank krijgen deze workshop gratis van ons aangeboden. Wij zoeken iemand die tijdens deze activiteit op vrijwillige basis zou willen koken met de deelnemers. Je kookt voor en met een groep met maximaal 6 deelnemers.

Ben jij een beetje creatief in de keuken en deel jij graag je kennis met anderen? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou. Uiteraard zorgen wij voor alle ingrediënten en randvoorwaarden. En je mag uiteraard de bereide maaltijd gezellig mee opeten met de groep.

Interesse? Stuur een mail naar: dennis@fruitcafe.nl of bel met: 06-1715 0041 (vraag naar Dennis). Of loop eens bij ons binnen in het Fruitcafé (Werumeus Buningstraat 20)

 


10 maart 2018

Eerste Heel De Wijert Bakt groot succes!

Op vrijdag 9 maart 2018 heeft de eerste buurtactiviteit in Fruitcafé De Helpende Hand plaatsgevonden. Dit was Heel De Wijert Bakt! Vier enthousiaste dames uit de buurt kwamen samen in het Fruitcafé en hebben in groepjes een heerlijke bananencake gebakken!

De sfeer onder de dames was reuze gezellig en het bakresultaat was heerlijk! Kittie Stoepker wie Heel De Wijert bedacht heeft kon niet wachten met proeven namelijk. En alle deelnemers hebben hun eigen baksel lekker voor het weekend mee naar huis genomen.

Deze dames gaan sowieso door met bakken bij ons! Bent u geïnspireerd en loopt het water u al in de mond bij het idee om gezellig samen de lekkerste dingen te bakken? Neem dan contact met ons op om ook aan Heel De Wijert Bakt mee te doen! En dit hoeft niet op de vrijdag te zijn. Fruitcafé De Helpende Hand is immers 6 dagen per week geopend!

Kom gerust eens bij ons binnen aan de Werumeus Buningstraat 20, of bel met: 06-1715 0041 (vraag naar Dennis). Of stuur een mail naar: dennis@fruitcafe.nl


20 februari 2018

Nieuw afhaalpunt van de streekboer in Fruitcafé De Helpende Hand!

Sinds deze maand kan je ook in De Wijert genieten van al het lekkers dat de provincie Groningen te bieden heeft. De Streekboer heeft namelijk een afhaalpunt in Fruitcafé de Helpende Hand geopend. In de webshop van de Streekboer vind je een compleet aanbod van producten uit een omtrek van 40 km van de stad. Groenten, fruit, vlees ,zuivel, brood en zelfs wijn en bier kun je online bestellen voor een eerlijke prijs. Elke week kun je tot dinsdagochtend 10 uur je bestelling plaatsen en online afrekenen om deze vervolgens op woensdagmiddag tussen 15.00 – 18.00 op te halen bij het Fruitcafé aan de Werumeus Buningstraat 20. De boer ontvangt een eerlijke prijs voor zijn of haar product en jij ontvangt heerlijke producten uit het Ommeland. Probeer het nu ook en neem een kijkje op www.destreekboer.nl/groningen