Broekzak Vestzak

We gaan 13 april open!

‘Geef kleding een tweede leven’


Met trots presenteren wij ons nieuwe initiatief voor de buurt: Broekzak Vestzak.


Broekzak Vestzak betekent dat je kleding kan inbrengen én uitzoeken, over en weer en zonder een cent te betalen! Alleen uitzoeken mag zeker ook. Het doel hiervan is dat kleding niet wordt weggegooid of in de kledingcontainer belandt, maar weer een goede nieuwe bestemming krijgt binnen de wijk. Een win-win voor de kleding en iedereen wordt er blij van!

Deze kledingruil is georganiseerd voor en door wijkbewoners van De Wijert.

 

Uitzoeken van kleding

Dit kan op afspraak op dinsdag en donderdag in de Vondelflat (Vondellaan 77, begane grond rechtsaf) tussen 13.00 en 16.00 uur. Er is kleding voor dames, heren en kinderen. Passen kan helaas niet, maar als u iets heeft uitgezocht en het past toch niet mag u het later weer inleveren. Alleen kleding afhalen zonder te doneren is zeker mogelijk. Bij binnenkomst graag uw handen desinfecteren, draag tijdens uw bezoek een mondkapje, houdt anderhalve meter afstand van ons en van elkaar.

Afspraak maken

U kunt voor het uitzoeken van kleding hier een afspraak maken of via de knop hierboven. Per bezoek kunnen maximaal 2 personen (ook uit een huishouden) gedurende een half uur kleding uitzoeken en meenemen. U reserveert een tijdsblok per persoon.

Lukt dit u niet online dan kunt u elke woensdag en donderdag tussen 12:00 en 14:00 of tussen 16:00 en 17:30 uur bellen met Fruitcafé De Helpende Hand (06 2090 8361).

Inbrengen van kleding

Is uw kleding schoon en in goede staat, dan kan het ingeleverd worden op woensdag en donderdag in het halletje van het Fruitcafé (Werumeus Buningstraat 20) tussen 12.00-14.00 en 16.00-17.30 uur. U kunt het ook meenemen als u een afspraak heeft om kleding uit te zoeken in de Vondelflat. Lukt het niet om te brengen op de genoemde tijdstippen, bel het Fruitcafé, we proberen dan te zoeken naar een oplossing (06 2090 8361).