Broekzak Vestzak

 


‘Geef kleding een tweede leven’

Broekzak Vestzak bevindt zich in het MFC (Multi Functioneel Centrum) aan de PC Hooftlaan 1 in De Wijert! We hebben een zekere plek tot eind december 2021. Iedereen is welkom!

Het initiatief Broekzak Vestzak, het doorgeven van kleding in de wijk, is een initiatief vanuit het Fruitcafé, georganiseerd door en voor wijkbewoners van De Wijert. Het is een voorbeeld van de buurtsamenwerking Wijkdeal De Wijert.

Broekzak Vestzak betekent dat je kleding kan inbrengen en uitzoeken zonder een cent te betalen! Alleen uitzoeken mag zeker ook. Het doel hiervan is dat kleding niet wordt weggegooid of in de kledingcontainer belandt, maar weer een goede nieuwe bestemming krijgt binnen de wijk. Een win-win voor de kleding en iedereen wordt er blij van!

Op dit moment ontvangen we graag kleding voor de herfst. Breng svp geen andere spullen dan kleding

Sinds de start zijn er vele zakken en tassen aangeleverd en zijn vele kledingstukken terug de wijk in gegaan. Er is voor iedereen wat te vinden, voor kinderen, mannen en vrouwen. Kom je ook een keertje gratis shoppen?

Het MFC is een plek die goed toegankelijk is voor alle bewoners. Wat te denken van een kop koffie, een praatje en daarna even snuffelen tussen de mooie kleding die er hangt? Vind je iets moois, dan mag je het gratis meenemen. We hanteren een maximum van 6 kledingstukken.

OPENINGSTIJDEN BROEKZAK VESTZAK

Op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00-16.00 zijn de drie enthousiaste bewoners Maria, Thea of Eva aanwezig om kleding aan te nemen en kunnen we adviseren bij het uitzoeken van de juiste kleding.

Tijdens de openingstijden van het MFC kun je zelf kleding naar wens uitzoeken en meenemen. De kledinghangers mogen in de grijze bakken onder de rekken. Kledingstukken mag je thuis passen en mocht iets niet voldoen, breng het gerust weer terug op de dinsdag- of donderdagmiddag.

UITZOEKEN KLEDING
  • Dinsdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur. Wij zijn aanwezig voor vragen en evt hulp.
  • Maximaal 6 kledingstukken meenemen.
  • Voldoet de kleding niet dan mag je het terugbrengen op dinsdag en donderdagmiddag.
  • Tijdens openingstijden van het MFC mag je ook kleding uitzoeken. Nb bij sommige activiteiten is dit niet mogelijk.
INBRENGEN KLEDING
  • Op dinsdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur nemen wij kleding aan. Lukt het niet op dit tijdstip laat dan aan de receptie bij de bar weten dat u wat wilt inbrengen.  
  • Kleding moet schoon en heel zijn, voor iedereen vanaf maat 110 (kindermaat ca 5 jr.).
  • Wij nemen niet aan: schoenen, babykleding, beddengoed of voorwerpen zoals bijv. krultangen.

Heb je een vraag, dan kan je bellen met Fruitcafé De Helpende Hand (06 2090 8361) op onze openingstijden.

Op onze facebookpagina van het Fruitcafé en die van De Wijert zullen wij je op de hoogte houden.

Tot snel!