Broekzak Vestzak

 


‘Geef kleding een tweede leven’

WIJ ZIJN VERHUISD!

Tot onze grote vreugde vonden wij in juli een nieuwe locatie, en verhuisden vanuit de Vondelflat naar het MFC (Multi Functioneel Centrum) aan de PC Hooftlaan 1 in De Wijert! En daarmee hebben wij een zekere plek tot eind december 2021.

Het initiatief Broekzak Vestzak, het doorgeven van kleding in de wijk, is een initiatief vanuit het Fruitcafé, georganiseerd door en voor wijkbewoners van De Wijert. Het is een voorbeeld van buurtsamenwerking Wijkdeal De Wijert.

‘Broekzak Vestzak’ betekent dat je kleding kan inbrengen én uitzoeken, over en weer zonder een cent te betalen! Alleen uitzoeken mag zeker ook. Het doel hiervan is dat kleding niet wordt weggegooid of in de kledingcontainer belandt, maar weer een goede nieuwe bestemming krijgt binnen de wijk. Een win-win voor de kleding en iedereen wordt er blij van!

Sinds de start zijn er vele zakken en tassen aangeleverd en zijn vele kledingstukken terug de wijk in gegaan. Er is voor iedereen wat te vinden, voor kinderen, mannen en vrouwen. Kom je ook een keertje gratis shoppen?

Voor bewoners is het MFC de plek die goed toegankelijk is voor iedereen. Wat te denken van een kop koffie, een praatje en daarna even snuffelen tussen de mooie kleding die er hangt? Vind je iets moois, dan mag je het gratis meenemen. We hanteren een maximum van 6 kledingstukken.

OPENINGSTIJDEN BROEKZAK VESTZAK

Op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00-16.00 zijn de 3 enthousiaste bewoners Maria, Thea of Eva aanwezig om kleding aan te nemen en kunnen we adviseren bij het uitzoeken van de juiste kleding. Zo rouleert kleding en krijgt het een 2e of 3e bestemming, hier worden velen blij van!

Buiten de di. en do. middag, dus tijdens openingstijden van het MFC kun je zelf kleding naar wens uitzoeken en meenemen. Kledinghangers graag achter laten in de bakken. Kledingstukken mag je thuis passen en mocht iets niet voldoen, breng het gerust weer terug op de dinsdag- of donderdagmiddag.

UITZOEKEN KLEDING
  • Dinsdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur. Wij zijn aanwezig voor vragen en evt hulp.
  • Maximaal 6 kledingstukken meenemen.
  • Voldoet de kleding niet dan mag je het terugbrengen op dinsdag en donderdagmiddag.
  • Uitzoeken mag ook tijdens openingstijden van het MFC. Nb bij sommige activiteiten is dit niet mogelijk.
INBRENGEN KLEDING
  • Wij nemen kleding aan op dinsdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur. Dus alleen als wij aanwezig zijn.
  • Kleding svp schoon en heel, voor iedereen tussen 5 en 100 jaar, vanaf maat 110.
  • Wij nemen niet aan: schoenen, babykleding, beddengoed of voorwerpen zoals bijv. krultangen.

Heb je een vraag, dan kan je bellen met Fruitcafé De Helpende Hand (06 2090 8361) op onze openingstijden.

Op onze facebookpagina van het Fruitcafé en die van De Wijert zullen wij je op de hoogte houden.

Tot snel!