Broekzak Vestzak

 


‘Geef kleding een tweede leven’

 

Het initiatief Broekzak Vestzak, het doorgeven van kleding in de wijk is georganiseerd door en voor wijkbewoners van De Wijert. Het is opgezet vanuit het Fruitcafé De Helpende Hand en een voorbeeld van buurtsamenwerking binnen Wijkdeal De Wijert.

Broekzak Vestzak is te vinden in het MFC (Multi Functioneel Centrum) aan de PC Hooftlaan 1a in De Wijert. Er zijn flyers verspreid aan alle bewoners van De Wijert. Meer flyers zijn bij ons te verkrijgen.

Tijdens openingstijden van het MFC is iedereen is welkom! 

Scroll naar beneden voor het laatste nieuws

Broekzak Vestzak betekent dat je kleding kan inbrengen en uitzoeken zonder een cent te betalen! Alleen uitzoeken mag zeker ook. Het doel hiervan is dat kleding niet wordt weggegooid of in de kledingcontainer belandt, maar weer een goede nieuwe bestemming krijgt binnen de wijk. Een win-win voor de kleding en iedereen wordt er blij van!

Sinds de start zijn er vele zakken en tassen aangeleverd en zijn vele kledingstukken terug de wijk in gegaan. Er is voor iedereen wat te vinden, voor kinderen, mannen en vrouwen. Kom je ook een keertje gratis shoppen?

Het MFC is een plek die goed toegankelijk is voor alle bewoners. Wat te denken van een kop koffie, een praatje en daarna even snuffelen tussen de mooie kleding die er hangt? Vind je iets moois, dan mag je het gratis meenemen. We hanteren een maximum van 6 kledingstukken.

OPENINGSTIJDEN BROEKZAK VESTZAK

Op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00-16.00 zijn de drie enthousiaste bewoners Maria, Thea of Eva aanwezig om kleding aan te nemen en kunnen we adviseren bij het uitzoeken van de juiste kleding.

Tijdens de openingstijden van het MFC kun je zelf kleding naar wens uitzoeken en meenemen. De kledinghangers mogen in de grijze bakken onder de rekken. Kledingstukken mag je thuis passen en mocht iets niet voldoen, breng het gerust weer terug op de dinsdag- of donderdagmiddag.

Om het makkelijker te maken mag je vanaf nu ELKE DAG kleding inbrengen, als het MFC geopend is.

De beheerders nemen uw tassen aan, zij zetten het weg voor ons om uit te zoeken. Komt u toch liever als wij aanwezig zijn, dan kan dat nog steeds op dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13 en 16 uur. Voor deze periode is vooral winterkleding heel welkom. Alles graag schoon en heel aanleveren.

Heerlijk buiten wat moois uitzoeken tijdens De Wijert Voedt en naast de ingang van het MFC!

UITZOEKEN KLEDING

  • Dinsdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur. Wij zijn aanwezig voor vragen en evt hulp.
  • Maximaal 6 kledingstukken meenemen.
  • Voldoet de kleding niet dan mag je het terugbrengen op dinsdag en donderdagmiddag.
  • Tijdens openingstijden van het MFC mag je ook kleding uitzoeken. Nb bij sommige activiteiten is dit niet mogelijk.

INBRENGEN KLEDING

  • Op dinsdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur nemen wij kleding aan. Lukt het niet op dit tijdstip laat dan aan de receptie bij de bar weten dat u wat wilt inbrengen.  
  • Kleding moet schoon en heel zijn, voor iedereen vanaf maat 110 (kindermaat ca 5 jr.).
  • Wij nemen niet aan: schoenen, babykleding, beddengoed of voorwerpen zoals bijv. krultangen.

Heb je een vraag, bel dan naar Fruitcafé De Helpende Hand (06 2090 8361) op onze openingstijden.

Op onze facebookpagina van het Fruitcafé en die van De Wijert zullen wij je op de hoogte houden.

Tot snel en welkom in het MFC!

Het team van BROEKZAKVESTZAK
Onze nieuwe medewerkster!