Broekzak Vestzak

 


Met trots presenteren wij ons nieuwe initiatief voor de buurt: Broekzak Vestzak.


‘Geef kleding een tweede leven’

Broekzak Vestzak betekent dat je kleding kan inbrengen én uitzoeken, over en weer zonder een cent te betalen! Alleen uitzoeken mag zeker ook. Het doel hiervan is dat kleding niet wordt weggegooid of in de kledingcontainer belandt, maar weer een goede nieuwe bestemming krijgt binnen de wijk. Een win-win voor de kleding en iedereen wordt er blij van!

Deze kledingruil is georganiseerd voor en door wijkbewoners van De Wijert en is gestart op 13 april dit jaar. 

Winkelbezoek is nu zonder afspraak! 

 

Uitzoeken van kleding

Dit kan op dinsdag en donderdag in de Vondelflat (Vondellaan 77, begane grond rechtsaf) tussen 13.00 en 16.00 uur. Er is een grote hoeveelheid goeie kwaliteit kleding voor dames, heren en kinderen. Passen kan helaas niet, maar als u iets heeft uitgezocht en het past toch niet mag u het later weer inleveren. Alleen kleding afhalen zonder te doneren is zeker mogelijk.

Winkelbezoek zonder afspraak!

U hoeft uw bezoek niet meer vooraf te reserveren. U kunt gewoon direct langskomen in onze gratis winkel. Per bezoek kunnen nog steeds maximaal 2 personen (ook uit een huishouden) gedurende een half uur uitzoeken en meenemen wat u past. Is het te druk dan verzoeken wij u even te wachten.

Bij binnenkomst graag uw handen desinfecteren, draag tijdens uw bezoek een mondkapje, houdt anderhalve meter afstand van ons en van elkaar.

Verhuizing

Helaas kunnen wij de mooie plek die we nu hebben in de Vondelflat niet behouden. Nog een maand tot ca 8 juni blijven wij op deze locatie. Kom dus gerust kleding uitzoeken, er is genoeg! Daarna verhuizen we hopelijk naar een andere mooie plek. Heeft u een gouden tip voor dit goeie wijkinitiatief, bel dan naar het Fruitcafé.

Op woensdag en donderdag tussen 12:00 en 14:00 of tussen 16:00 en 17:30 kunt u bellen met Fruitcafé De Helpende Hand (06 2090 8361).

 

Inbrengen van kleding

Omdat we nu al erg veel mooie kleding hebben, en omdat we op dit moment op zoek zijn naar een nieuwe locatie kunnen we tijdelijk niets meer aannemen. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk door te kunnen starten. Dan geldt weer het volgende:

Is uw kleding schoon en in goede staat, dan kan het ingeleverd worden op woensdag en donderdag in het halletje van het Fruitcafé (Werumeus Buningstraat 20) tussen 12.00-14.00 en 16.00-17.30 uur. U kunt het ook meenemen bij uw winkelbezoek. Lukt het niet om te brengen op de genoemde tijdstippen, bel het Fruitcafé, we proberen dan te zoeken naar een oplossing (06 2090 8361).