Broekzak Vestzak

 


‘Geef kleding een tweede leven’

Het initiatief Broekzak Vestzak, het doorgeven van kleding in de wijk, is vanuit de Vondelflat verhuisd naar het MFC (Multi Functioneel Centrum) aan de PC Hooftlaan 1 in De Wijert. Het is een initiatief vanuit het Fruitcafé, georganiseerd voor en door wijkbewoners van De Wijert en is onderdeel van WIJKDEAL De Wijert.

Broekzak Vestzak betekent dat je kleding kan inbrengen én uitzoeken, over en weer zonder een cent te betalen! Alleen uitzoeken mag zeker ook. Het doel hiervan is dat kleding niet wordt weggegooid of in de kledingcontainer belandt, maar weer een goede nieuwe bestemming krijgt binnen de wijk. Een win-win voor de kleding en iedereen wordt er blij van!

Voor bewoners is het MFC de plek die goed toegankelijk is voor iedereen. Wat te denken van een kop koffie, een praatje en daarna even snuffelen tussen de mooie kleding die er hangt? Vind je iets moois, dan mag je het gratis meenemen.

Op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00-16.00 zijn de 3 enthousiaste bewoners Maria, Thea of Eva aanwezig in het buurthuis van het MFC. Je kunt bij hen terecht voor aanleveren van kleding, vragen en uitleg. Zo rouleert kleding en krijgt het een 2e – 3e bestemming, hier worden velen blij van. Tijdens openingstijden van het MFC kun je kleding naar wens uitzoeken en meenemen. Kledingstukken mag je thuis passen en mocht iets niet voldoen, breng het gerust weer terug. Kledinghangers graag achter laten.

Sinds de start zijn er vele zakken en tassen aangeleverd en zijn vele kledingstukken terug de wijk in gegaan. Het gaat om kleding voor kinderen, mannen en vrouwen. Kom je ook een keertje gratis shoppen?

OPENINGSTIJDEN BROEKZAKVESTZAK

UITZOEKEN KLEDING

  • Dinsdag- en donderdagmiddag 13.00 – 16.00 uur. Wij zijn aanwezig voor vragen en evt hulp.
  • Tijdens openingstijden van het Mfc

INBRENGEN KLEDING

  • Vanaf 16 augustus nemen wij weer kleding aan op di. en do. 13.00-16.00. Nb. alleen als wij aanwezig zijn.

Heb je een vraag, dan kan je bellen met Fruitcafé De Helpende Hand (06 2090 8361) op woensdag en donderdag tussen 12:00 en 14:00 of tussen 16:00 en 17:30.

Ook op onze facebookpagina van het Fruitcafé en die van De Wijert zullen wij je op de hoogte houden.

 

Tot snel!